Театарска претстава за деца “Поштарска бајка” од Детскиот Tеатар -Чаир

This image has an empty alt attribute; its file name is 49153007_1053736261472210_4726406467509288960_n.jpg

“Поштарска бајка” е прва премиера на Театарот за деца Чаир.
Бидејќи постојат приказни за кралеви и принцови, за крадци и волшебници, зошто нема приказни за постери за кратки дестинации кои носаат хартија, поштенски марки и играат карти во слободно време. Додека тие се гладни, тие јадат телеграфски ленти наместо тестенини и наместо масло, користат поштенски налепници.

Меѓу напишаните писма има повеќе вредни и помалку вредни документи, во зависност од она што е напишано во нив. Има луѓе кои, во писмата што ги испраќаат, пишуваат лаги и претензии еден кон друг. Има и други кои пишуваат од должност и обврска. Постојат дури и оние кои пишуваат да бидат среќни за некој, или писма разменети меѓу добри пријатели, но највредните се оние во кои човекот го дава целото свое срце, писма што се напишани со љубов – кога мајката му пишува на детето или кога некој му пишува на некој што го сака повеќе од себе.

Ова шоу е противтежа на модерната технологија без која не можеме, но која влијае на отуѓувањето и отстранувањето на луѓето едни од други. Заедно со компјутери, добро е да ги задржите најдобрите комуникациски традиции. Пријателството и љубовта се вредни морални категории кои мораме да ги зачуваме и да ги негуваме кај нашите деца.

Шоуто е за деца постари од пет години.

Реализирано од:

Производство: детски театарски стол
Продуцент: Бајруш Мјаку
Автори: Карел Капек
Адаптација и насока: Катја Петрова
Дизајн на кукли и костими: Енес Дери и Инес Гоља
Сценографија: Керзен С.Јидров
Музика: Светозар Георгиев
Преведувач: Бесфорд Идризи

Игра:

Елдин Широки: Колбаба
Ментор Курти: Постери II; Shkrutabiqi II; crocodilian
Dea Pajaziti: Postieri III; Shkrutabiqi III; Marzhenka
Флакрон Алиу: Постиер IV; Shkrutabiqi I; Frantiku
Господар на светлата: Амет Чаџани
Господар на Тони: Џемаил Џемаили
Изработка на костуми: Снежана Коловиќ
Garderober: Валдета Трони

This image has an empty alt attribute; its file name is 49380624_1053736241472212_582624876481740800_n.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 49479717_1053736434805526_3017198376362967040_n.jpg

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *