Category: Драмска Дејност

Категорија за драми,комедии,трагедии,опера,и други.

Монокомедија “Балканибализам”

Пордукција „Ода“ во соработка со НУЦК „ Кочо Рацин„ Кичево подржано од Министерство за култура во Центарот за култура представиа монкомедиjата „ Балканибализам„ каде што играше познатата актерка од Тетово Ајше Усеини со режија Сабедин Селмани и музика од Теута Халими.

Continue reading…
0

Театарска претстава „Зборот на мажот е последен“

Центар за култура „Кочо Рацин“ – Кичево во соработка со учениците на ОСУ „Дрита“ предводена од актерот Рахим Рамадани на 24.02.2020 година (понеделник) со почеток во 18:30 часот ја изведуваа комедијата „Зборот на мажот е последен“ од Кристо Флоќи.

Continue reading…
0

Театарска претстава “Надвор паѓа снег”

Центарот за култура во  Кичево на 26.11.2019 година ја донесе претставата „Надвор паѓа снег“, аутор Виченцо Салем, во режија на Ќендрим Ријани во која претстава глумат: Тримош Рамадани, Блерим Исмани, Петрит Незири и Музафер Етеми.

Continue reading…
0