Промоција на книга “Мојот Чекор” од Мира Илијоска

Наша сограѓанка,роднокраен писател,една од нашите творци ,член на литературниот клуб „КиТка“ од неговото формирање,
ќе ја промовира својата стихозбирка “Мојот чекор”која излезе од печат пред две недели.

Мира Илијоска основно и средно образование има завршено во Кичево.Студиите на високото образование ги остварува на Стоматолошкиот факултет во Скопје.Како доктор на стоматологија работеше во ЦОУ Д-р “Владимир Полежиноски” во Кичево,се до своето пензионирање.Првите поетски чекори ги прави во текот на ученичките денови на основното образование во рамките на литературните дружини.Учествувајќи на повеќе литературни конкурси,објавува песни во тогашните детски и младински списанија.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *