Komedia “Burri burrë” nga Kristo Floqi

Qendra e kulturës “Koço Racin”- Kërçovë në bashkëpunim me nxënësit e SHMK ” Drita” të udhëhequr nga aktori Rrahim Ramadani më datë 24.02.2020 ( e hënë ) me fillim në ora 18:30 shfaqën komedinë ” Burri burrë” nga Kristo Floqi.
Në role luajtën nxënësit:
Leonita Zeneli, Diellza Dalipi, Altuna Seferi, Pranvera Ismaili, Driton Zenku dhe Xhemail Maksuti.

Komedia ” Burri burrë” është një komedi tipike për mikroborgjezët e rinj që vjen e formohet nga ata që bien nga fshati në qytet e pasi ti kenë bërë “ca metelikë” ose të kenë zënë ndonjë pozitë në pushtet a në shoqëri, përpiqen ti emitojnë borgjezët e mikroborgjezët e qytetit, për të hyrë në radhën e tyre, ose edhe për t’ua kaluar ndonjëherë. Figura e gruas së drejtorit të financave , ndonëse e vendosur në ambient tipik shqiptar, në vija të përgjithshme nuk ndryshon fare prej figurave të ngjashme të literaturës botërore, por është interesante si një nga veprat e para të këtilla të Floqit dhe ndër të parat në dramaturgjinë shqiptare.

Nxënësit e luajtën në mënyrë të përkryer me çka kishte edhe një numër të madh të audiencës kërçovare që mbetën të kënaqur nga komedia.

Foto album:

https://www.facebook.com/989652581213912/posts/1379164238929409/

Video live:

https://fb.watch/a4dZHjXh9E/

https://fb.watch/a4d-8q5iSg/

https://fb.watch/a4e0rUVeGx/

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *