Shfaqja teatrale ”Pulëbardha”

Shfaqja teatrale ”Pulëbardha” u luajt nga nxënësit e shkollës së mesme ”Drita” e organizuar nga Kryqi i Kuq – Kërçovë ku me mjetet e grumbulluara nga shitja e biletave u shfrytëzuan për humanizëm.

”Pulëbardha” është një shfaqje e dramaturgut rus Anton Çehov, e shkruar në vitin 1895 dhe e luajtur në skenë së pari në vitin 1896. Kjo vepër përgjithësisht konsiderohet të jetë e para nga katër dramat e tij të mëdha. Kjo dramatizon konfliktet romantike dhe artistike midis katër personazheve: shkrimtarit të famshëm të mesjetës Boris Trigorin, Nenës së gjallë, aktores Irina Arkadina, dhe djalit të saj dramaturgut simbolik Konstantin Treplev.

You may also like...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *