Театарска претстава “13” 

На датум 16.09.2021 во 20:00 часот во Центарот за култура „Кочо Рацин“- Кичево се одржа театарска претстава “13” врз основа на „За штетата од пушењето и трагичарите на Пахири” од авторот Антон Чеков , претстава која беше во организација на режисерката Афрдита Нухији подржано од Министерството за култура а во соработка со Центарот за култура „Кочо Рацин“- Кичево.

Режија: Афрдита Нухиј
Актер: Арбен Расими
Интерпретација на гитара: Јетмир Мехмеди
Скенограф:Ментор Мехмети
Техника:Ѕани Јонузи , Генти Јонузи
Промо: Лирка Османи Мерита Чеграни
Соработник НУ Центар на култура “Кочо Рацин” Кичево
Претставата повторното беше одиграна на 18.09.2021 година во 20:00 часот.
Претставата се одржа во согласност со протоколите за заштита од „Ковид-19″, со 30% од капацитетот на јавноста.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *