Промоција на книга „ Арванитите, основачите на модерна Грција„ од Арбен Лала

На 06.03.2021 во малата сала при Центарот за култура,, Кочо Рацин ” се одржа промоција на книгата „ Арванитите, основачите на модерна Грција„ од Арбен Лала со почеток од 16 часот.

По повод  на 7 Март, Денот на учителот НУЦК „Кочо Рацин“ – Кичево го носи авторот на книгата „Арванитите, основачите на модерна Грција“ од Арбен Лала. За делото зборуваше проф. Д-р Неби Дервиши додека за чамските списи проф. Ќамил Алиу. Оваа промоција беше од отворен карактер. Херои, премиери, академици, сликари, првите публикации на албански јазик со грчки букви, книги, списи, песни, песни за сите овие ги слушнавме од самиот автор, добро познатиот историчар Арбен Лала, кој е веќе познат како најсериозен истражувач на односите албанско-грчки и историјата на денешна Грција.

https://www.facebook.com/989652581213912/videos/3498981886877844

https://www.facebook.com/Uskana1993/videos/899665990813828

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *