ЗАЕДНО РАСТЕМЕ И УЧИМЕ

Заедно растеме и учиме по повод детската недела  кој беше планиран за реализација во гратската библиотека со едукација на најмалата генерација децата од градинката Олга Мицеска каде предвидено беше работење од страна на децата заедно со своите претпоставени т.е цртање боење оформување на фигури,букви и др да се види детската заинтересираност на буквите низ сликовниците и нивната самостојна креативност застапена во боенките.Активност со самостојно ракување со прибор,бои и освојување на вештини со изработка на креации од страна на материјали достапни за децата од предучилишна возраст.Но поради новонастанатата ситуција со пандемијата корона-ковид 19 и за заштита на децата овој проект се реализира под строги мерки со тоа што во многу мал дел од вработените од самиот центар за култура-библиотека ја посетија градинката по протоколи и целосна заштита-дезинфекција каде на децата им беше даден предвидениот прибор кој беше планиран за во подобри околности за реализирање на овој проект.За овој проект одобрени беа 20 000 денари.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *