Концерт “Ја сакам повеќе Албанија”

Во организација на Центар за култура „ Кочо Рацин„ Кичево се одрзжа концерт со најпознатите албански оперски пеачи.

Во концертот беа присутни прима-солистите на Операта од Албанија кои интерпретираа во првата опера на албански јазик во РСМ со наслов “Скендербег“ како:

Армалдо Клоѓери ( во улогата на Скендербег)

Армандо Ликај ( во улогата на Хасан Ага)

Дел од овој концерт е и Елита Зибери.

Оркестарот составен од инструменталисти на оркестарот на Албанската Радио Телевизија предводени од маестро Гриди Краја изведоа добро познати албански песникако: За тебе татковина, Валцер на среќата, Марџело, Низ песма, Убава Арбери, Снежни цвеќиња, Ја сакам повеќе Албанија итн.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *