Куклена претстава “Ладна планета” Клаус филм Тирана

Центар за култура „Кочо Рацин„ Кичево на ден 26.12.2019 во соработка со Клаус Филм Ассоциатион Тирана ја донесе куклената претстава „Ладна Планета„.

Клаус Ассоцатион имат 12 години искуство во областа на уметноста во Албанија, особено во детските театарски претстави.

Претставата зборува за едно девојче по име Клеа, кое сака да лета високо на небото за да ги види sвездите од близу. Сонот ја исполнува нејзината желба и таа успева да се искачи на рајот, но не ужива во тоа што го гледа. Таа е сама среде губетноста и почнува да се тресе не само од страв од осаменост, туку и од големиот студ. Во истиот момент кога изгуби надеж и стравот и влегува во коскената срж, таа се запознава со двајца жители на планета Хундецип, Ципкон и Ципкофреску.

Тие се две чудни деца кои играат низ игра и шеги за да ја растурат осаменоста и стравот на Клеас и малку да го загреат неговото срце. Откако се дружат, играат и се забавуваат, тие нејзе ја раскажуваат својата приказна тажна и смешна во рамките на обична човечка реалност. Фантазијата е доминантен елемент на ова дело. Неочекувани ситуации и околности ги прават овие ликови неверојатно шармантни и сакани од сите. Таму секој може да се види или да се најде.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *