Концерт „Уметноста низ призмата на оперското пеење“

Во Центарот за култура се одржии концертот на Мартина Аврамоска и Влатко Груевски.

На овој концерт љубителите на класична музика уживаа во оперското пеење на Мартина Аврамоска и Влатко Груевски на кој концерт како уметнички соработник беше Андреј Наунов. Претставување на една ваква програма пред кичевската публика претставуваше повеќекратен успех бидејќи со тоа се помога вона популаризацијата и афирмацијата на класичната т.е сериозната музика во нашиот град.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *