Промоција на книга „Раштани низ вековите“ – Зоран Б. Стојаноски

Монографија за село Раштани под наслов “Раштани низ вековите” од Зоран. Б Стојаноски. Ова е неговa втора книга, после романот Прочка.
Во Раштани низ вековите за прв пат беа презентирани архивски документи за село Раштани уште од 14 век па наваму.
Доселени, отселени семејства и родови стебла. Животот во селото низ војните како и после нив. Спортот во село Раштани и други интересни теми
Промотори:
Живко Новески, писател и просветен работник по потекло од Кичево и Доц. Д-р Ацо Ангеловки, професор по архивистика.
Авторот со ова остава белег за селото, за идните генерации како и поттик за понатамошно истражување

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *