Театарска претстава “Браќата првите и последните” од John Galsworthy

Во организација на ArtActUs во соработка со НУЦК “Кочо Рацин” – Кичево се одигра претставата “Браќата првите и последните“ од John Galsworthy. Ова дело, кое се истакнува како драма, покажува во силни бои и цврсто мелодраматска атмосфера на добро познат адвокат, кој од социјални причини ги пали доказите за убиство извршено од неговиот брат, за кое едно невино лице било обвинето и судено. Тешките дилеми на животот, каде на крајот секој си го прави својот избор ги играат:
Рахим Рамадани – Кејси Дерант,
Арбен Расими – Лорен Дерант,
Ерjона Ахмети – Ванда,
продавач на весници – Агнеше Садику
Режија: Афердита Нухиџи

Kjo vepër që shquhet dramë tregon me ngjyrime të forta dhe vendosmërisht atmosferën melodramatike të një avokati të njohur, i cili për shkaqe të lehtësisë sociale djeg provat e një vrasjeje të kryer nga vëllai i tij , për të cilën u akuzua dhe u gjykua një person i pafajshëm. Por që në mënyrë indirekte, ai shkaktoi dy vdekje të pafajshme të vëllaut të tijë dhe të dashurës, duke justifikuar veten se e meritonin. Një Avokat që mishëron suksesin, ku më shumë na inicon në një zuzar dikenian, dhe që e konsideron vëllain e tijë veçse si dështim shoqërorë. Një ndjenjë egoizmi e nxiti Kejs Derrant të mësonte krimin e vëllait Lari, ku në fakt nuk ishte ky qëllimi që të ndihmonte vëllain e tij të dilte nga kjo histori ,por përpjekja që të shpëtojë reputacionin e tij si një avokat i shkëlqyeshëm dhe të mos zhytej në humnerën e skandalit. Megjithatë  Lari  doli të ishte mjaft i drejtë dhe i sinqertë me veten e tij, duke mos e lejuar që të ekzekutohet një i pafajshëm për një krim që ai vetë e bëri.

Ideja është që kjo histori të nxisi pyetjet në mendjen e publikut; se çka  nëse do të isha një nga Darrants? Si do zgjidhja të veproja? A ka më njerëz të mirë dhe të ndërgjegjshëm në këtë botë? A duhet përhirë të autoritetit të humbet ndërgjegja, njerzillëku? A duhet të vazhdojmë të presim që drejtësia të vërë drejtësi, apo duhet të jemi ne ata që të peshojmë nga e drejta, apo është Karma ajo që i ndjek njerëzit nga pas?

 Pra, Dilemat e vështira të jetës, ku në fund secili bën zgjedhjen e tij / saj.

Në këtë shfaqje luajtën:

Rrahim Ramadani – Kejs Derrant

Arben Rasimi – Lorens Derrant

Erjona Ahmeti – Vanda

Gazetashitsja – Agnesë Sadiku

Regjia: Afërdita Nuhiji

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *