12-ти меѓународен фолклорен фестивал на на народни песни и ора

Центарот за култура „Кочо Рацин“ го реализираше 12-тиот по ред меѓународен фолклорен фестивал на песни и ора “Д-р Владимир Полежиноски”, кој се одржуваше три фестивалски вечери на платото од Центарот за култура.

На првата фестивалска вечер учествуваа групите:

 • КУД “Рацин” Кичево
 • Ансамбл “Каршиака” Скопје
 • Ансамбл “Лидхја е Призренит” Kосово
 • КУД “Његош” Цетинје, Црна Гора
 • Младински културен Центар “Курбин” Драч, Албанија

На втората фестивалска вечер учествуваа групите:

 • КУД “Рацин” Кичево
 • Фолклорната група од Кичево
 • КУД “Aкиф Јахја” Tеарце, Teтово
 • КУД “Његош” Цетиње, Црна Гора
 • КУД “Џеладин Зечири” Tетово
 • ФАНПТ “Tоплика” Гоце Делчев, Бугарија

На третата фестивалска вечер учествуваа групите:

 • КУД “Рацин” Кичево
 • КУД “Младост” Кичево
 • КУД “Његош” Цетиње, Црна Гора
 • Aнсамбл “Лјилјан” Скопје
 • КУД “Бисер” Кичево
 • ФАНПТ “Tоплика” Гоце Делчев, Бугарија

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *