Посета од персоналот на библиотеката во Тетово

Денес имавме многу пријатна посета од персоналот на библиотеката во Тетово, кој го носи името на писателот Кочо Рацин исто како и нашата библиотека, посета што се совпаѓа со денот кога се слави патронатот на двете институции. Би сакале да и се заблагодариме на директорката Нјомза Имери Исмаили за оваа посета, како и за безрезервната помош што ни ја давале за ставање во употреба на електронската платформа Кобис, со што нашата библиотека стана дел од големото семејство на библиотеки што им овозможува на читателите пристап до книжниот фонд не само за нашата библиотека, но исто така и за сите библиотеки во земјата но и во регионот.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *