Концерт ”Оперски доживувањa“-Мартина Аврамоска и Влатко Груевски

Во НУ Центар за култура “Кочо Рацин“- Кичево на 14 јуни 2019 се одржа концертот “Оперски доживување“ на Мартина Аврамоска и Влатко Груевски. Како уметнички соработник на овој концерт беше Андреј Наунов.
Во овој концерт беа изведени соло песни и оперски арии.
Концертна програма: G.Bizetu, G.Verdi, E.di Capua, M.Mussorgsky, E.de Curtis, L.Dalla, S.Cardillo, F.Obradora, F.Sartori.
Концертот беше дел од Националната програма за култура за 2019 година и поддржан од Министерство за култура и од Центар за култура“Кочо Рацин“- Кичево.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *