Театарска претстава ‘‘Галеб‘‘

Претставата “Галебите” ја играа учениците од средното училиште “Светлината” организирани од Црвениот крст во Кичево, каде што тие возила собрани од продажба на билети беа користени за човештвото.

‘‘Галеб “е претстава на рускиот драматург Антон Чехов, напишана во 1895 година и првично произведена во 1896 година. Ловецот генерално се смета за прва од четирите големи драми. Ова драматизира романтични и уметнички конфликти меѓу четирите ликови: познатиот писател на средниот век Борис Тригори, мајката, актерката Ирина Аркадина и нејзиниот син симболичен драматург Константин Трэплев.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *