Меѓународниот ден на мајчиниот јазик


Мајчиниот јазик е силен инструмент за зачувување и развивање на националниот идентитет на еден народ.

Промоција и ширење на мајчиниот јазик е неопходна за заштита на културни традиции во светот кои ги зацврстуваат разбирањето, толеранцијата и дијалогот меѓу народите. Грижата за мајчиниот јазик е света обврска на сите нас.
Bo Центарот за култура- Кичево се означи оваа манифестација.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *